Toliko ukusa! Koji odabrati?

Izbor različitih ukusa je zaista raznolik. Za svakoga se može pronaći ponešto. Možete odabrati tunu ili skušu sa dodatkom povrća i paradajz sosa, ili bez njih. Tražite ribu bez povrća, filete skuše ili tune u ulju? Koja je po vašem ukusu?

Skuša je pravi izbor za aktivne ljude, jer je jedna od energetski najbogatijih riba.

Među ribama bogatim omega 3 masnim kiselinama ističe se atlantska skuša (Scomber scombrus), koja je glavni sastojak Delamaris proizvoda. Po obliku i ukusu razlikuje se od svoje srodnice lokarde (Scomber japonicus), poznate i kao plavica, koju neka kompanije koriste kao zamenu za skušu.
Skuša dolazi iz severnog Atlantika, iz ribolovne zone FAO 27, koja se smatra jednim od najčistijih mora.

Dobro je znati: 100 g skuše sadrži više od 1000 mg omega 3 masnih kiselina, koje pozitivno utiču na kardiovaskularni sistem, i čak 24 g proteina, koji doprinose regeneraciji i izgradnji tkiva i mišića u telu. Takođe je bogata vitaminom B12, koji je neophodan za organizam, i snažnim antioksidansom selenom.

Tuna – blag ukus poznat svima

Tuna obogaćuje mnoga jela i poznata nam je još iz detinjstva. Zbog svog blagog i neutralnog ukusa, tuna je omiljena među potrošačima svih uzrasta.
Lako se kombinuje sa raznim sastojcima i dodacima. Zahvaljujući praktičnosti i korisnim omega 3 masnim kiselinama, potražnja za tunom iz godine u godinu raste.

Sardine – za ljubitelje tradicionalnih ukusa

Sardina (srdela) je jedna od najtraženijih vrsta plave ribe. Po ukusu se ističu jadranske sardine, koje su postale zaštitni znak Delamarisa. Za sardine sa limunom ili pikantne, umesto biljnih ulja sa dodatkom aroma, koristimo suncokretovo ulje sa kriškom limuna ili pravim komadićima čilija. Pakovanje od 90 g u praktičnoj aluminijumskoj ambalaži savršeno je prilagođeno potrošačima.

Savet: Odaberite po malo od svega i degustirajte. Koji je ukus najbolji za vas?

Gotova jela uvek možete imati pri ruci. Otvorite i pojedete. Jednostavno i bez pripreme.