Skuša Delamaris poslednjih godina postala je izuzetno popularna među mladima, pre svega zbog svojih karakteristika koje u savremenom dobu dobijaju na važnosti. Generacija milenijalaca sve veću pažnju posvećuje traženju ukusnih i jednostavnih i zdravih rešenja u svojoj svakodnevnoj ishrani! Taj aspekt ishrane za njih je posebno važan, jer među mladima je sve veća potražnja za proizvodima slovenačkog porekla koji su bez štetnih aditiva i konzervansa. Takođe, u porastu je interesovanje za proizvode bez glutena, soje, laktoze i sličnih sastojaka, jer upravo oni mnogima izazivaju vrlo neprijatne simptome intolerancije i izazivaju alergijske reakcije. Sve ove osobine odlikuju Delamaris konzerve — jedan od najjačih brendova među savremenim ljubiteljima kvalitetne ribe širom sveta.
Da li ste znali?
Severna mora Atlantskoga okeana (FAO 27 spadaju među najčistija na Zemlji. U tim vodama živi skuša (Scomber scombrus) kojukompanija Delamaris za nas priprema već više od 140 godina, pri čemu se snažno zalaže za održivi ribolov i obnavljanje MSC sertifikata.
Kako uspevaju izvrsne proizvode pakovati bez konzervansa?
Konzerva čuva prehrambeni proizvod postojanim, zajedno sa vitaminima, hranjivim sastojcima i aromama, zato u proizvodima Delamaris nema konzervansa. Riba se pakuje u hermetički zatvorene konzerve koje se sterilišu, čime se obezbeđuje zaštita od spoljašnjih uticaja i održava dugotrajna svežina. Nutritivna vrednost konzervirane hrane ne razlikuje se bitno od hranjivih vrednosti sveže hrane. Svi riblji proizvodi bez glutena su prirodni izvor kalcijuma i omega 3 masnih kiselina. Iskustvo jedine slovenačke kompanije za preradu ribe koje potječe sa dugogodišnjom tradicijom u kombinaciji sa modernom, ekološki prihvatljivom tehnologijom, omogućuje Delamarisu da nudi potpuno prirodne proizvode bez aditiva.
Alternativa brzoj ishrani
Delamaris neguje vredne tradicionalne recepte i razvija nove. Zbog kulturnih promena i sve većeg nedostatka vremena, potrošači posežu za grickalicama, poznatim pod nazivom snack food, brzo zadovoljavaju glad. Istovremeno u prvi plan dolaze zdravi trendovi koji ističu da hrana potrebna za izgradnju našeg tela treba biti zdrava. Delamaris riba je u tom pogledu idealno rešenje za užinu bilo kad i bilo gde, a izvrsna je i kao sastojak za brzu pripremu bilo kog obroka u danu. Pedeset (i više) nijansi ribljih delikatesa Delamaris se danas ne koriste samo kao konzerve, nego se sve češće upotrebljavaju kao sastojak u kuhinji, koji omogućuje bezbroj kulinarskih kombinacija. U širokoj paleti ukusa pronaći ćete filete skuše u sosu od paradajza sa raznim fermentisanim povrćem, kao i one bez povrća u suncokretovom ili mediteranskom ulju, koje obogaćuje ukus tartufa ili limuna. Novo u ponudi je i Delamaris Tuna Steak u maslinovu ulju, koja je plod slovenskog razvoja i proizvodnje. U proizvodu je upotrebljena žutoperajna tuna (Thunnes Albacares) koja je cenjena i zbog izrazitih senzorniih svojstava. Sve ribe Delamaris mogu se jesti kao samostalno glavno jelo ili kao dodatak drugim jelima u obliku sosova, preliva, nadeva ili priloga. Izvrsne su na raznim testeninama, na palenti, na komadu torte – zapravo, bilo gde i bilo kad. Izvrsna riba Delamaris praktična je za upotrebu i zato uvek može biti pri ruci.
Preberi tudi

Delamaris riba sa povrćem – suvenir iz Slovenije
Slovenija je destinacija bogate kulinarske i kulturne baštine, što se ogleda i u delikatesima koje možete kupiti i poneti sa sobom kao suvenir. Kada pomislimo na slovenačke prehrambene proizvode duboko ...

5 ideja za užinu s pogledom na more
Leto je tu! To je vreme školskih raspusta i godišnjih odmora koje rado koristimo i za putovanja i druženje sa porodicom i prijateljima. Putovanja su vreme kada možemo zaboraviti na ...

Toliko ukusa! Koji odabrati?
Izbor različitih ukusa je zaista raznolik. Za svakoga se može pronaći ponešto. Možete odabrati tunu ili skušu sa dodatkom povrća i paradajz sosa, ili bez njih. Tražite ribu bez povrća, ...