Generacija milenijalaca za alternativne zalogaje

Skuša Delamaris poslednjih godina postala je izuzetno popularna među mladima, pre svega zbog svojih karakteristika koje u savremenom dobu dobijaju na važnosti. Generacija milenijalaca sve veću pažnju posvećuje traženju ukusnih i jednostavnih i zdravih rešenja u svojoj svakodnevnoj ishrani! Taj aspekt ishrane za njih je posebno važan, jer među mladima je sve veća potražnja za proizvodima slovenačkog porekla koji su bez štetnih aditiva i konzervansa. Takođe, u porastu je interesovanje za proizvode bez glutena, soje, laktoze i sličnih sastojaka, jer upravo oni mnogima izazivaju vrlo neprijatne simptome intolerancije i izazivaju alergijske reakcije. Sve ove osobine odlikuju Delamaris konzerve — jedan od najjačih brendova među savremenim ljubiteljima kvalitetne ribe širom sveta.

Da li ste znali?

Severna mora Atlantskoga okeana (FAO 27 spadaju među najčistija na Zemlji. U tim vodama živi skuša (Scomber scombrus) kojukompanija Delamaris za nas priprema već više od 140 godina, pri čemu se snažno zalaže za održivi ribolov i obnavljanje MSC sertifikata.

Kako uspevaju izvrsne proizvode pakovati bez konzervansa?

Konzerva čuva prehrambeni proizvod postojanim, zajedno sa vitaminima, hranjivim sastojcima i aromama, zato u proizvodima Delamaris nema konzervansa. Riba se pakuje u hermetički zatvorene konzerve koje se sterilišu, čime se obezbeđuje zaštita od spoljašnjih uticaja i održava dugotrajna svežina. Nutritivna vrednost konzervirane hrane ne razlikuje se bitno od hranjivih vrednosti sveže hrane. Svi riblji proizvodi bez glutena su prirodni izvor kalcijuma i omega 3 masnih kiselina. Iskustvo jedine slovenačke kompanije za preradu ribe koje potječe sa dugogodišnjom tradicijom u kombinaciji sa modernom, ekološki prihvatljivom tehnologijom, omogućuje Delamarisu da nudi potpuno prirodne proizvode bez aditiva.

Alternativa brzoj ishrani

Delamaris neguje vredne tradicionalne recepte i razvija nove. Zbog kulturnih promena i sve većeg nedostatka vremena, potrošači posežu za grickalicama, poznatim pod nazivom snack food, brzo zadovoljavaju glad. Istovremeno u prvi plan dolaze zdravi trendovi koji ističu da hrana potrebna za izgradnju našeg tela treba biti zdrava. Delamaris riba je u tom pogledu idealno rešenje za užinu bilo kad i bilo gde, a izvrsna je i kao sastojak za brzu pripremu bilo kog obroka u danu. Pedeset (i više) nijansi ribljih delikatesa Delamaris se danas ne koriste samo kao konzerve, nego se sve češće upotrebljavaju kao sastojak u kuhinji, koji omogućuje bezbroj kulinarskih kombinacija. U širokoj paleti ukusa pronaći ćete filete skuše u sosu od paradajza sa raznim fermentisanim povrćem, kao i one bez povrća u suncokretovom ili mediteranskom ulju, koje obogaćuje ukus tartufa ili limuna. Novo u ponudi je i Delamaris Tuna Steak u maslinovu ulju, koja je plod slovenskog razvoja i proizvodnje. U proizvodu je upotrebljena žutoperajna tuna (Thunnes Albacares) koja je cenjena i zbog izrazitih senzorniih svojstava. Sve ribe Delamaris mogu se jesti kao samostalno glavno jelo ili kao dodatak drugim jelima u obliku sosova, preliva, nadeva ili priloga. Izvrsne su na raznim testeninama, na palenti, na komadu torte – zapravo, bilo gde i bilo kad. Izvrsna riba Delamaris praktična je za upotrebu i zato uvek može biti pri ruci.