Testenina iz jednog lonca sa skušom, rikotom i bosiljkom

Pasta iz jedne jedine šerpe je ukusna opcija za umorno veče posle dugog dana, kada nam se ne da da peremo brda posuđa. Slično kao kod rižota, i neprestano mešanje u šerpi oslobađa stres i smiruje.

I kod sastojaka treba da mislimo na sopstveno zdravlje i osećaj, zato u ovaj lonac uskače i izvrsna skuša Delamaris Weekend sa čak sedam vrsta povrća i paradajz sosom. Skuša je prirodan izvor omega‑3 i omega‑6 masnih kiselina. A da o mineralima i vitaminima i ne pričamo.

Iz ovog lonca šire se opojne arome i kada stigne na sto, vrlo brzo ostane prazan.

Sastojci

2 x 125 g

Skuša Weekend

700 ml

bujona

300 g

testenine

2 kašike

rikota sira

2 kašike

maslinovog ulja

2 kašike

rendanog parmezana

3 kašike

seckanog luka

2 kašike

seckanog sušenog paradajza

1 šoljica

seckanog čeri paradajza

2 kašičice

seckanog belog luka

1

seckana feferona

1

sitno seckana paprika

1

grančica svežeg bosiljka

Parmezan

Postupak po koracima

Stavite tiganj na srednju temperaturu i dodajte maslinovo ulje.

Kada se ulje zagreje, propržite luk dok ne porumeni na ivicama.

Dodajte seckani sušeni paradajz i beli luk, pa sve dobro promešajte.

Kada zamiriše beli luk, dodajte seckanu feferonu i papriku, pa pržite još oko minut.

Sada dodajte izvrsnu skušu sa povrćem Delamaris Weekend.

Propržite 2 kašike naribanog parmezana, zatim dodajte 2 kašike rikote i prelijte bujonom.

Sačekajte da bujon provri, pa ubacite testeninu.

Uz povremeno mešanje kuvajte poklopljeno 5 minuta, a zatim bez poklopca još oko 7 minuta — ukupno testenina treba da se kuva oko 2 minuta duže nego što piše na pakovanju.

Smanjite temperaturu i u tiganj dodajte još rendanog parmezana.

Prvo umešajte rikotu u testeninu, a zatim i čeri paradajz.

Sve dobro promešajte i sklonite sa ringle.

Zahtevnost

Vreme

30 min

U receptu smo upotrebili

SKUŠA WEEKENDU sosu od paradajza

Da li ti se dopao recept? Podeli ga sa prijateljima!