Sastojci
Tempura
45 g
glatkoga belog brašna
100 ml
ledene vode
Kuglice od pirinča sa skušom
2x 125 g
kuvanog pirinča
1 x 125 g
Skuša Izola Brand
1
sitno seckanog luka
1
sitno seckana čili paprika
1
korica i 1/2 soka limete
1 kašičica
soja sosa
1 kašičica
sveže rendanog đumbira
1 kašičica
garam masale (proizvoljno)
1 kašičica
mlevene kurkume
1 veza
svežeg korijandra
1 l
biljnog uja
Sos od kikirikija
70 g
putera od kikirikija
30 g
slatkog čili sosa
1
limeta
1 kašičica
sveže rendanog đumbira
70 ml
vode
Postupak po koracima
Pirinčano brašno i vodu pomešajte u šolji i čuvajte u frižideru do upotrebe. To je smesa u kojoj ćete pržiti svoje kuglice. U većoj činiji pomešajte kuvani pirinač, knedle od skuše Delamaris Izola Brand (1 konzerva), iseckanu čili papričicu, koricu limete, sok od pola limete, soja sos, iseckani luk, narendani đumbir, garam masalu (po želji), kurkumu i iseckani korijander.
Pripremljenu smesu oblikujte u 12 kuglica veličine golf loptice. Svaku kuglicu stavite na tacnu.
U međuvremenu zagrejte šerpicu sa biljnim uljem na temperaturu oko 170–175 °C. Dok se ulje zagreva, pripremite sos od kikirikija. U blender stavite puter od kikirikija, slatki čili sos, sok od limete, sveže narendani đumbir i vodu. Izblendajte u glatki sos i stavite u frižider do upotrebe.
Izvadite tempuru iz frižidera, promešajte je, i svaku kuglicu pažljivo umačite u smesu tako da bude potpuno obložena tankim slojem tempure. Kašikom ili mutilicom pažljivo spustite kuglice u zagrejano ulje i pržite oko 3 minuta, dok ne postanu hrskave.
Pržene kuglice od pirinča sa skušom poslužite na ražnjićima ili na tanjiru. Uz to poslužite sos od kikirikija u maloj posudici. Takođe, možete ih poslužiti uz svežu sezonsku salatu ili Hollandaise sos.
SAVETI: Upotreba tempure kod prženja omogućuje da jelo bude manje masno i hrskavo. Umesto korijandera možete koristiti i peršun. Oblikovane kuglice od pirinča sa skušom možete čuvati u zamrzivaču u dobro zatvorenoj posudi ili kesici do tri meseca.
Zahtevnost
Vreme
30 min
U receptu smo upotrebili
IZOLA BRANDSkuša sa povrćem
Šta smo to skuhali? #delamaris
Opušten užitak uz Delamaris. 💙
Nove Delamaris riblje salate donose vam potpun obrok sa visokim udelom ribe, bez konzervansa i drugih aditiva. 🙌🏻
Proizvod koji donosi more dobrog, prirodan je izvor proteina i idealan izbor za svaki dan. 🐟
5 ideja za užinu s pogledom na more
Zaplivajte morem uživanja u omiljenim ukusima. 🌊
Delamaris skuša Garden idealan je izbor za duge letnje dane kada vam je potreban lagan i hranljiv obrok. 🥄
Uz omiljeno povrće i omiljeni riblji izbor, uživanje može da počne. 👌🏻
Ljubitelji tune, ovo je vaša teritorija. 📍❤
Nove Delamaris riblje salate donose vam opušten užitak u ukusnom obroku sa sočnim komadićima tune i omiljenim kombinacijama povrća. 😋
🥗 Tuna Garden sa pasuljem i leblebijom
🥄 Tuna Active sa kvinojom i sočivom
🌽 Tuna Mexicana sa pasuljem i kukuruzom
Pišite nam: koji Delamaris novitet je vaš izbor broj jedan? 👇🏻✍🏻
Koje ribe plivaju u konzervama?
Generacija milenijalaca za alternativne zalogaje
Jedinstven ukus koji je sačuvala tradicija. ❤
Sočan ukus brenda Izola krije komadiće očišćene mlevene skuše uz dodatak sedam vrsta povrća i paradajz sosa. 👌🏻
Ukus Delamaris ribe sa povrćem koji već više od 100 godina donosi more dobrog na vašu trpezu. 🙌🏻






