Punjene paprike “na mediteranski”

Sastojci

Paprike

3 x 125 g

Skuša Izola Brand

5-7

paprika

100 g

pirinča

1

luk

1

Manja šargarepa

1

manja tikvica

1 kašičica

belog luka u prahu

1 kašičica

slatke crvene paprike

1

jaje

200 ml

vode

maslinovo ulje

Sos od paradajza

500 g

pasiranog paradajza

200 ml

vode

1 kašičica

šećera

1 kašika

brašna

Postupak po koracima

Na dve kašike maslinovog ulja propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Tikvicu i šargarepu isecite na kockice i dodajte u tiganj. Posolite i pobiberite po ukusu, pa dodajte pirinač. Kada se pirinač lepo sjedini sa povrćem, vreme je za glavnu zvezdu – čuvenu skušu s povrćem Izola Brand. U tiganj sipajte tri konzerve, promešajte i dodajte 200 ml vode. Ostavite da lagano krčka oko 10 minuta, dok se pirinač ne skuha do pola. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi, pa umešajte jedno jaje.

Paprike pripremite tako što ćete im nožićem izdubiti otvor oko peteljki i odstraniti semenke. Svaku papriku napunite nadevom do otprilike tri četvrtine, pa zatvorite poklopcem od isečenog vrha. Rasporedite paprike u vatrostalnu posudu sa poklopcem

Sos od paradajza: Zagrejte dve kašike ulja i propržite brašno dok blago ne porumeni. Dodajte pasirani paradajz, šećer, so, biber, lovorov list i vodu. Kuvajte dok se sos ne zgusne, uz povremeno mešanje.

Dobijen sos prelijte preko paprika u posudi, pa je stavite u rernu bez poklopca. Pecite paprike poklopljene 45 minuta na 220 °C, a zatim otklopljene još 15 minuta na 200 °C

Zbog praktičnosti i izvrsnog ukusa ove punjene paprike zasigurno će se ubrzo opet naći u tvojoj rerni.

Zahtevnost

Vreme

90 min

U receptu smo upotrebili

IZOLA BRANDSkuša sa povrćem

Da li ti se dopao recept? Podeli ga sa prijateljima!