Quiche sa povrćem i sardinama

Sastojci

200 g

brašna

100 g

maslaca

1

žumance

40 ml

hladne vode

2 x 90 g

Sardine u suncokretovom ulju

2

jaja

50 ml

slatke pavlake

80 g

rendanog sira

1

praziluk

Postupak po koracima

Pomešajte brašno sa komadićima maslaca i solju da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte žumance i vodu i umesite testo. Uvijte ga u prijanjajuću foliju i stavite u frižider na jedan sat.

Testo razvaljajte u krug i njime obložite pleh. Na više mesta viljuškom izbockajte dno testa, a zatim ga obložite papirom za pečenje preko koga ćete staviti suvi pasulj, koji će imati funkciju tega tokom pečenja. Pecite na 180 °C oko 15 minuta, a zatim sklonite papir za pečenje sa pasuljem i prelijte ga nadevom od jaja. Preko poređajte sardine, a zatim pecite još oko pola sata da se nadev zapeče.

Zahtevnost

Vreme

60 min

U receptu smo upotrebili

SARDINE U suncokretovom ulju

Da li ti se dopao recept? Podeli ga sa prijateljima!