Ćuftice sa sardinama

Odlična dopuna jelovniku su polpete sa sardinama, po receptu https://jernejkitchen.com/sl. Polpete neka budu debeli oko 2 cm, jer ih tako lakše ispečemo. Odličan predlog za serviranje je burger: zemičku prepečemo, premažemo koktel sosom (ili majonezom). Dodamo slojeve sveže salate, krompirovog polpeta sa sardinama i limunom, paradajza, luka, kiselih krastavaca i sosa. U polpete možemo dodati i više svežih začinskih biljaka, na primer: korijander, bosiljak, origano.

Sastojci

500 g

kuvanog krompira

3 x 90 g

Sardine s limunom

1 šaka

svežeg peršuna

1 komad

mladog luka

1/2

čilija

1/2 kašike

mlevene paprike

1/2 kašike

soli

1/2 kašike

bibera

1

jaje

Postupak po koracima

Ohlađeni kuvani krompir i sardine sa limunom stavite u činiju i dobro izgnječite viljuškom. Dodajte naseckani sveži peršun, naseckani mladi luk, ½ seckane čili paprike, mlevenu papriku, so i biber. Dobro izmešajte, dodajte jaje i oblikujte ćuftice.

Zagrejte tiganj na šporetu i u njemu ispržite ćuftice. Pecite ih iz nekoliko puta, sa svake strane oko 3 – 4 minuta.

Pečene ćuftice poslužite u pecivu sa sosom i povrćem ili svežom sezonskom salatom.

Zahtevnost

Vreme

20 min

U receptu smo upotrebili

SARDINE Sa limunom

Da li ti se dopao recept? Podeli ga sa prijateljima!