PROVENCALE U sosu od paradajza

Delamaris skuša Provencale je izuzetno je popularna u Austriji, a ujedno i najprodavaniji proizvod na policama ribljih konzervi. Jelo se sastoji od najboljih komada skuše, povrća u sosu od paradajza. Može se poslužiti kao samostalan obrok ili kao prilog testenini, pirinču ili drugim jelima.

Jeste li znali

Tradicionalna Delamaris skuša Provencale omiljeno je jelo od najbolje ribe skuše sa povrćem i umakom od rajčice.

SKUŠA PROVENCALE – SASTOJCI

Skuša u komadima 44%, sos od paradajza 32% (voda, koncentrat paradajza, suncokretovo ulje, šećer, vino, kuhinjska so, začini, alkoholno sirće, semenke slačice, vinsko sirće), povrće sa promenljivim odnosom sastojaka 24% (šargarepa, repa, zeleni paradajz).

Život sa Delamarisom

Prosečna hranjiva vrednost na 100 g

Energetska vrednost

591 kJ / 142 kcal

Masti

od toga zasićene masti

10 g

2,1 g

Ugljeni hidrati

od toga šećeri

3,3 g

3,2 g

Belančevine

9,7 g

So

0,7 g

Omega-3

1,4 g