Fileti skuše u mediteranskom sosu

Fileti skuše su gurmanska poslastica. Mogu se jesti samostalno, a odlični su i posluženi uz testeninu i druge priloge za posebne gastronomske doživljaje. U receptu smo koristili Filete skuše Mediteran sa mešavinom ekstra devičanskog i biljnog ulja. Možete koristiti i Filete skuše sa limunom, koji dodatno osvežavaju jelo.

Sastojci

2 x 125 G

Skuša Mediteran

1

stabljika celera

1

luk

2 kašike

maslinovog ulja

2 čena

belog luka

2

sušena paradajza

1

suva čili paprika

250 g

čeri paradajza

1 grančica

svežeg bosiljka

400 g

seckanog paradajza

1 žlička

soli

50 g

zelenih maslina

Postupak po koracima

Na šporet stavite veći tiganj. U njemu zagrejte maslinovo ulje, pa na njemu uz mešanje propržite sitno seckani crni luk, seckanu stabljiku celera, usitnjene čenove belog luka, seckani sušeni paradajz i sitno seckanu suvu čili papričicu.

Dodajte seckani sveži paradajz i dinstajte na laganoj vatri oko 10 minuta, dok se sos ne zgusne.

Povremeno promešajte, posolite po ukusu, dodajte masline i sve dobro sjedinite.

Filete skuše poređajte preko sosa i sklonite jelo sa šporeta. Pospite svežim bosiljkom i poslužite uz svež hleb.

SAVJETI: Jelo se može poslužiti kao hladno ili toplo predjelo sa svežim hlebom. Sos se može koristiti i kao preliv za testeninu po želji. Mediteranski sos sa skušom možete poslužiti i kao doručak s prženim jajetom. Sos možete pripremiti i unapred i čuvati u zamrzivaču do mesec dana. Mediteranski sos podgrejte i poslužite uz ribu.

Zahtevnost

Vreme

30 min

U receptu smo upotrebili

SKUŠA MEDITERANASa maslinama i kaparima

Da li ti se dopao recept? Podeli ga sa prijateljima!

Ostali okusni recepti