Testenina će zamirisati iz domaće rerne ako sledimo receptu koji je za Delamaris pripremio poznati bloger https://jernejkitchen.com/. Uz recept dodaje i savet da sos iskoristimo i kao nadev za lazanje ili kanelone. Blitvu možemo zameniti mladim spanaćem, a mocarelu nekim drugim mladim sirom. Savetuje da ne kuvamo predugo kako bi skuša ostala sočna i sveža, a testeninu skuvamo al dente da se tokom pečenja ne raskuva.

Sastojci
2 kašike
maslinovog ulja
2 čena
Belog luka
1 grančica
ruzmarina
400 g
seckanog paradajza
2 x 125 g
Skuša Weekend
1 kašičica
soli
1 kašičica
mlevenog bibera
70 g
blitve
350 g
kuvane testenine
200 g
mozzarelle
2 kašike
prezli
1 grančica
origana
Postupak po koracima
Zagrejte rernu na 220 °C.
Na šporet stavite veći vatrostalni tiganj. U njemu zagrejte maslinovo ulje na kojem uz mešane propržite tanke kriške dva čena belog luka i grančicu timijana.
Dodajte seckani paradajz i lagano dinstajte. Zatim dodajte Weekend skušu i blitvu. Začinite solju i biberom, dobro promešajte i kuvajte još oko 2 minuta. Dodajte kuvanu testeninu, promešajte.
Po vrhu pospite komadiće mozzarelle i prezle. Stavite u rernu i pecite 15 minuta na 220 °C, odnosno onoliko dugo da jelo bude hrskavo zapečeno.
Pospite svežim origanom i poslužite.
Zahtevnost
Vreme
30 min

U receptu smo upotrebili
SKUŠA WEEKENDU sosu od paradajza
Šta smo to skuhali? #delamaris
Opušten užitak uz Delamaris. 💙
Nove Delamaris riblje salate donose vam potpun obrok sa visokim udelom ribe, bez konzervansa i drugih aditiva. 🙌🏻
Proizvod koji donosi more dobrog, prirodan je izvor proteina i idealan izbor za svaki dan. 🐟
5 ideja za užinu s pogledom na more
Zaplivajte morem uživanja u omiljenim ukusima. 🌊
Delamaris skuša Garden idealan je izbor za duge letnje dane kada vam je potreban lagan i hranljiv obrok. 🥄
Uz omiljeno povrće i omiljeni riblji izbor, uživanje može da počne. 👌🏻
Ljubitelji tune, ovo je vaša teritorija. 📍❤
Nove Delamaris riblje salate donose vam opušten užitak u ukusnom obroku sa sočnim komadićima tune i omiljenim kombinacijama povrća. 😋
🥗 Tuna Garden sa pasuljem i leblebijom
🥄 Tuna Active sa kvinojom i sočivom
🌽 Tuna Mexicana sa pasuljem i kukuruzom
Pišite nam: koji Delamaris novitet je vaš izbor broj jedan? 👇🏻✍🏻
Koje ribe plivaju u konzervama?
Generacija milenijalaca za alternativne zalogaje
Jedinstven ukus koji je sačuvala tradicija. ❤
Sočan ukus brenda Izola krije komadiće očišćene mlevene skuše uz dodatak sedam vrsta povrća i paradajz sosa. 👌🏻
Ukus Delamaris ribe sa povrćem koji već više od 100 godina donosi more dobrog na vašu trpezu. 🙌🏻