Gratinirana tjestenina

Testenina će zamirisati iz domaće rerne ako sledimo receptu koji je za Delamaris pripremio poznati bloger https://jernejkitchen.com/. Uz recept dodaje i savet da sos iskoristimo i kao nadev za lazanje ili kanelone. Blitvu možemo zameniti mladim spanaćem, a mocarelu nekim drugim mladim sirom. Savetuje da ne kuvamo predugo kako bi skuša ostala sočna i sveža, a testeninu skuvamo al dente da se tokom pečenja ne raskuva.

Sastojci

2 kašike

maslinovog ulja

2 čena

Belog luka

1 grančica

ruzmarina

400 g

seckanog paradajza

2 x 125 g

Skuša Weekend

1 kašičica

soli

1 kašičica

mlevenog bibera

70 g

blitve

350 g

kuvane testenine

200 g

mozzarelle

2 kašike

prezli

1 grančica

origana

Postupak po koracima

Zagrejte rernu na 220 °C.

Na šporet stavite veći vatrostalni tiganj. U njemu zagrejte maslinovo ulje na kojem uz mešane propržite tanke kriške dva čena belog luka i grančicu timijana.

Dodajte seckani paradajz i lagano dinstajte. Zatim dodajte Weekend skušu i blitvu. Začinite solju i biberom, dobro promešajte i kuvajte još oko 2 minuta. Dodajte kuvanu testeninu, promešajte.

Po vrhu pospite komadiće mozzarelle i prezle. Stavite u rernu i pecite 15 minuta na 220 °C, odnosno onoliko dugo da jelo bude hrskavo zapečeno.

Pospite svežim origanom i poslužite.

Zahtevnost

Vreme

30 min

U receptu smo upotrebili

SKUŠA WEEKENDU sosu od paradajza

Da li ti se dopao recept? Podeli ga sa prijateljima!