Kukuruzna supa s Tunom Mexicanom

Sastojci

2 x 125 g

Tuna Mexicana

2

luka

1

stabljika celera

1

šargarepa

1

kruška

2 kašike

maslinovog ulja

1

krompir

1/2

praziluka

400 g

mladog kukuruza šećerca

1 grančica

timijana

1 l

Bujona od povrća ili ribe (ili vode)

50 g

slatke kisele pavlake

Postupak po koracima

Pripremite povrće: Očistite luk i sitno ga naseckajte. Očistite stabljiku celera i šargarepe i naseckajte na sitne kockice. Dobro operite i osušite krušku i naseckajte je na sitne kockice. Očistite krompir i naseckajte ga na kocke. Očistite spoljašnje listove praziluka i sitno naseckajte.

Ispržite povrće: Veću šerpu stavite na umerenu vatru, dodajte maslinovo ulje i svo pripremljeno povrće pa krušku. Pržite 10 minuta kako bi povrće omekšalo i glaziralo se, povremeno promešajte.

Dodajte kukuruz i grančicu timijana. Kuvajte 10 minuta i redovno mešajte. Zatim dodajte bujon od povrća ili ribe (možete koristiti i vodu), poklopite i kuvajte još 30 minuta na laganoj vatri. Savet: Možete upotrebiti sveži kukuruz, smrznuti kukuruz ili oceđeni kukuruz iz konzerve.

Ispasirajte: Većinu povrća u supi ispasirajte štapnim mikserom kako bi se zgusnula, a jednu kutlaču supe sačuvajte i dodajte u ispasiranu supu kako biste dodali teksturu i bogat ukus.

Zahtevnost

Vreme

60 min

U receptu smo upotrebili

TUNA MEXICANASa pasuljem, kukuruzom i paprikom

Da li ti se dopao recept? Podeli ga sa prijateljima!