Kroketi od krompira sa sardinama

Sastojci

500g

krompira

1

jaje

2 x 90 g

Sardine Mediteran

80g

brašna

1/2

limuna

so

biber

svež timijan

1

belance

(panko) prezle

Postupak po koracima

Skuvajte krompir, oljuštite ga i izgnječite u pire.

Sa sardina procedite ulje, uklonite kosti, pokapajte ih limunovim sokom i izgnječite viljuškom.

Zatim ih dodajte pireu od krompira, posolite i pobiberite po ukusu, dodajte jaje i timijan, sve dobro promešajte i ostavite da malo odstoji. Za to vreme dobro umutite belance (ali ne u čvrst sneg).

Od pripremljene mase oblikujte krokete, uvaljajte ih najpre u belance, zatim u prezle (za dodatnu hrskavost možete koristiti panko prezle) i pržite na prethodno zagrejanom ulju).

Zahtevnost

Vreme

30 min

U receptu smo upotrebili

SARDINE Mediteran

Da li ti se dopao recept? Podeli ga sa prijateljima!