Lazanje od tune „na meksički“ način

Ko bi rekao da su tuna i lazanje tako savršen par?
Šta uraditi kada ti želudac krči za sočnom lazanjom, a srce bije za slasnu tunu sa povrćem Delamaris Tuna Mexicana? Nema druge nego da napraviš ukusan kompromis i ispečeš bogatu i hrskavo zapečenu lazanju, koja se ponosi smelim i pikantno meksičkim ukusom tune.
Zbog brze i jednostavne pripreme, ova lazanja je kao stvorena za ručak ili večeru tokom radne nedelje.
Recept su kreirali Midva kuhava.

Sastojci

Bešamel

700 ml

mleka

50 g

brašna

50 g

maslaca

so i biber

muskatni oraščić

Nadev od tune

4 x 125 g

Tuna Mexicana

250 g

paradajza u komadićima

100 g

kuvanog kukuruza

100 g

crvenog pasulja

so i biber

Lazanje

12 listova

lazanja

200 g

gaude

60 g

tvrdog sira

Postupak po koracima

Bešamel: U šerpici rastopite maslac i na njemu propržite brašno. Dodajte mleko i dobro mešajte metlicom da biste dobili homogenu smesu. U šerpicu dodajte so, biber i muskatni oraščić. Bešamel mešajte metlicom dok ne postane gust.

Nadev od tune: U posudu sipajte izvrsnu i blago pikantnu tunu sa povrćem Tuna Mexicana iz ruku ribljih majstora Delamaris. Dodajte oceđeni kuvani kukuruz, crveni pasulj i komadiće paradajza. Posolite i pobiberite po ukusu.

Lazanje: Za početak dno pekača premažite slojem bešamela. Na bešamel postavite tri lista lazanja. Sledeći je sloj nadeva od tune preko koje ide rendana gauda. Nastavite slaganje listovima lazanja, bešamelom, nadevom od tune i sirom. Posljednja faza slaganja sastoji se od listova lazanja, bešamela, rendane gaude i mnogo rendanog tvrdog sira. Lazanje pecite 40 minuta na 200 °C.

Zahtevnost

Vreme

60 min

U receptu smo upotrebili

TUNA MEXICANASa pasuljem, kukuruzom i paprikom

Da li ti se dopao recept? Podeli ga sa prijateljima!