Sastojci
200 g
brašna
100 g
maslaca
1
žumance
40 ml
hladne vode
2 x 90 g
Sardine u suncokretovom ulju
2
jaja
50 ml
slatke pavlake
80 g
rendanog sira
1
praziluk
Postupak po koracima
Pomešajte brašno sa komadićima maslaca i solju da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte žumance i vodu i umesite testo. Uvijte ga u prijanjajuću foliju i stavite u frižider na jedan sat.
Testo razvaljajte u krug i njime obložite pleh. Na više mesta viljuškom izbockajte dno testa, a zatim ga obložite papirom za pečenje preko koga ćete staviti suvi pasulj, koji će imati funkciju tega tokom pečenja. Pecite na 180 °C oko 15 minuta, a zatim sklonite papir za pečenje sa pasuljem i prelijte ga nadevom od jaja. Preko poređajte sardine, a zatim pecite još oko pola sata da se nadev zapeče.
Zahtevnost
Vreme
60 min
U receptu smo upotrebili
SARDINE U suncokretovom ulju
Šta smo to skuhali? #delamaris
Opušten užitak uz Delamaris. 💙
Nove Delamaris riblje salate donose vam potpun obrok sa visokim udelom ribe, bez konzervansa i drugih aditiva. 🙌🏻
Proizvod koji donosi more dobrog, prirodan je izvor proteina i idealan izbor za svaki dan. 🐟
5 ideja za užinu s pogledom na more
Zaplivajte morem uživanja u omiljenim ukusima. 🌊
Delamaris skuša Garden idealan je izbor za duge letnje dane kada vam je potreban lagan i hranljiv obrok. 🥄
Uz omiljeno povrće i omiljeni riblji izbor, uživanje može da počne. 👌🏻
Ljubitelji tune, ovo je vaša teritorija. 📍❤
Nove Delamaris riblje salate donose vam opušten užitak u ukusnom obroku sa sočnim komadićima tune i omiljenim kombinacijama povrća. 😋
🥗 Tuna Garden sa pasuljem i leblebijom
🥄 Tuna Active sa kvinojom i sočivom
🌽 Tuna Mexicana sa pasuljem i kukuruzom
Pišite nam: koji Delamaris novitet je vaš izbor broj jedan? 👇🏻✍🏻
Koje ribe plivaju u konzervama?
Generacija milenijalaca za alternativne zalogaje
Jedinstven ukus koji je sačuvala tradicija. ❤
Sočan ukus brenda Izola krije komadiće očišćene mlevene skuše uz dodatak sedam vrsta povrća i paradajz sosa. 👌🏻
Ukus Delamaris ribe sa povrćem koji već više od 100 godina donosi more dobrog na vašu trpezu. 🙌🏻





