Riblja supa sa skušom

Sastojci

2 x 125 g

Skuša Weekend

1

veći paradajz

3

veća krompira

1 velika kašika

koncentrata paradajza

1

veći mladi luk

3 čena

belog luka

1

šargarepa

1

praziluk

7

veza peršuna

1,5 dcl

belog vina

1

limun

3 l

vode

3 kašičice

soli

1 kašičica

crnog bibera

1 kašičica

kapara

1

lovorov list

1,5 kašika

maslinovog ulja

Postupak po koracima

Dobro operite i osušite povrće (paradajz, šargarepu, krompir, praziluk…).

Paradajz isecite na komade, a krompir na kockice. Iseckajte beli luk, luk i peršun. Šargarepu i praziluk isecite na kolutiće — šargarepu na tanje, a praziluk nešto deblje. Iscedite limun.

U lonac stavite kašiku ulja i odmah dodajte luk i šargarepu. Dodajte malo belog vina. Zatim ubacite paradajz, praziluk i lovorov list. Dodajte ribu i blago propržite. Dodajte beli luk da zamiriše, potom zalijte vodom i poklopite. Kuvajte oko 40 minuta na umerenoj vatri.

Tokom kuvanja nekoliko puta promešajte supu i dodajte so, biber, limunov sok, vino, koncentrat paradajza i kapar. Malo pre kraja dodajte peršun i konzervu Weekend. Kuvajte još 5 minuta, pa sklonite sa vatre.

Zahtevnost

Vreme

30 min

U receptu smo upotrebili

SKUŠA WEEKENDU sosu od paradajza

Da li ti se dopao recept? Podeli ga sa prijateljima!