Salata Garden

Kad ti je za ručak glava prazna od ideja, a frižider pun povrća, počasti se ukusnom salatom sa ječmom. A da bi salata zaslužila titulu glavnog obroka dana, mora biti bogata, hranljiva i „prste da poližeš”! Kao da gomila povrća već nije dovoljna za dobar osećaj, u ovu salatu ubacićemo i Delamaris Garden skušu, punu omega‑3 masnih kiselina. U Delamarisu su s pravom veoma ponosni na svoju ponudu skuša sa povrćem — vrhunskog su kvaliteta, a pre svega neodoljivo dobrog ukusa.
Recept su kreirali: Midva kuhava.

Sastojci

Salata

2 x 125 g

Skuša Garden

200 g

ječmene kaše

1

velika paprika

250 g

čeri paradajza

2

mlada luka

so

Preliv

2 čena

belog luka

80 g

sušenog paradajza

2 kašike

sirćeta

3 kašike

maslinovog ulja

1 kašičica

origana

150 ml

vode

so

Postupak po koracima

PRELIV: U seckalicu stavite beli luk, sušeni paradajz, sirće, ulje, origano, dva prstohvata soli i vodu. Sve zajedno dobro izmiksajte u aromatičan preliv.

SALATA: U šerpu sa ključalom vodom dodajte 1–2 kašičice soli i ječam. Kuvajte 15–20 minuta, zatim procedite i ostavite da se ohladi. Papriku isecite na kockice, mladi luk na tanke kolutiće, a čeri paradajz na četvrtine. Pomešajte pripremljeno povrće sa ohlađenom ječmom. Sada dolazi zvezda ukusa – bogata i zdrava skuša Delamaris Garden, koja je sama po sebi kompletan obrok, a u ovoj salati će posebno doći do izražaja! Dodajte je ostalim sastojcima. Prelijte salatu pripremljenim prelivom i dobro promešajte, zatim poslužite. Svaku porciju pospite seckanim peršunom.

Zahtevnost

Vreme

30 min

U receptu smo upotrebili

SKUŠA GARDENsa pasuljem i kukuruzom

Da li ti se dopao recept? Podeli ga sa prijateljima!